BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Feltételezések szerint mégis meghalt a tegnapi izraeli támadásban a Hezbollah vezetője, Haszán Naszrallah

A két dél-bejrúti izraeli támadás célpontja, a síita párt vezetőjének, Haszán Naszrallahnak a sorsa még mindig nem ismert. Meg nem erősített pletykák keringenek: Tel Avivhoz közeli források "valószínűnek" minősítik a halálát, mivel "nehéz elhinni", hogy túlélte a rajtaütéseket. A Hezbollahhoz közel álló források, ahogy a Reuters írja, Naszrallahot "elérhetetlennek" tartják.

A Hezbollahhoz közel álló forrás szerint  a libanoni fegyveres csoport vezetője, Haszán Naszrallah nem érhető el a tegnap esti Bejrút déli külvárosában elkövetett izraeli támadások miatt. A Hezbollah a maga részéről nem adott ki hivatalos közleményt Naszrallah sorsáról. A libanoni síita mozgalomhoz közel álló forrás korábban azt mondta, hogy Naszrallah "jól van", és az iráni Tasnim hírügynökség is arról számolt be, hogy a vezető "biztonságos helyen van, és még mindig él". 

Férfiak fotókat mutatnak Haszán Naszrallahról, a Hezbollah vezetőjéről, amint az emberek Izrael és a Libanon elleni támadás ellen tüntetnek a teheráni Palesztina téren 2024. szeptember 28-án. Fotó: AFP

Egy magas rangú iráni biztonsági tisztviselő azt mondta, hogy Teherán ellenőrzi államát. Tegnap este Daniel Hagari, az Izraeli Hadsereg (IDF) szóvivője elmondta, hogy az IDF még vizsgálja a Hezbollah bejrúti főhadiszállása elleni támadás eredményeit, ahol a feltételezések szerint Naszrallah tartózkodott.

"Nehéz elhinni, hogy Naszrallah élve kijutott" - mondta egy izraeli tisztviselő a Jerusalem Postnak, utalva a tegnap esti hatalmas légitámadásra a Hezbollah bejrúti központi központja ellen. A tisztviselő hozzátette, hogy a mozgalom vezetője, Haszan Naszrallah volt a támadás egyik célpontja.

A Világgazdaság is megírta korábban, hogy az Izraeli Védelmi Erők „pontos csapást” mértek a Hezbollah központi főhadiszállására a libanoni Bejrútban – jelentette be pénteken az IDF. Videókon és képeken az volt látható, hogy az izraeli csapásokat követően füstfelhők emelkednek Bejrút fölé.

Az éjszaka sroán egyébként a libanoni Hezbollah egyik fellegvárának számító Bejrút déli negyedében folytatódnak a robbantások. Az Irán-barát iszlamista mozgalomhoz kötődő al-Manar helyi csatorna "utóbbi cionista betörésekről" számolt be, amelyek legalább öt városrészben érintették a déli külvárosokat, míg az AFP fotósai füstfelhőket láttak gomolygó robbantás és nagy tüzek miatt.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.