BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tucat gyermek kapott ételmérgezést Romániában

Négy román településről szállítottak kórházba több tucat gyermeket, miután ételmérgezésre utaló tüneteket vettek észre rajtuk. A gyermekek mellett két felnőtt is rosszul lett, mindannyian ugyanabból az ételből ettek.

Romániában hetven gyermek és két felnőtt szorult orvosi ellátásra csütörtökön Mehedinti megyében, az iskolában kapott ebédtől lehettek rosszul. Az iskoláskorú gyerekek a dél-romániai megye négy településéről – Almajel, Oprisor, Salcia és Stircoviata – hívták az 112-es segélyhívó számot és ételmérgezés gyanús tünetekre panaszkodtak – írta az Agerpres hírügynökség.

Children eating in the school cafeteria., Több tucat gyermek kapott ételmérgezést Romániában
Több tucat gyermek kapott ételmérgezést Romániában / Fotó: Northfoto (illusztráció)

A hatóságok 13 mentőt vezényeltek a helyszínre, és a környékbeli megyék katasztrófavédelmi felügyelőségeitől is segítséget kértek. A román közszolgálati rádió közlése szerint 

az ételmérgezésre utaló tünetek azután jelentkeztek a diákoknál, hogy az iskolában húsos tésztát fogyasztottak 

a román kormány által biztosított Meleg ebéd program keretében. A Digi24 közölte, hogy a rosszullétre panaszkodók száma késő délutánra már megközelítette a százat. Valamennyien azután lettek rosszul, hogy hazaértek otthonaikba az iskolából – írta a hírportál.

Több tucat magyar turista került kórházba ételmérgezés miatt Romániában

Egy 44 tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek – közölte az Adevarul hírportál. A lap szerint reggel az orsovai városi kórházba szállították az első 12 – gyomorfájásra, hasmenésre és hányingerre panaszkodó – magyarországi beteget. Déltájban azonban megérkezett a turistabusszal a magyarországi csoport többi tagja is hasonló ételmérgezési tünetekkel. Ellátásukra a kórház teljes személyzetét riadóztatták, és otthonról is behívták az orvosokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.