BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Tüntetők Ramallahban, miután kiderült, hogy az Irán támogatta Hezbollah vezérét, Haszan Naszrallahot megölte egy izraeli rakéta.

Kerüljük Libanont, óv több EU-tag a Hezbollah vezére megölése után

Fokozódik az izraeli háború kiterjedésének veszélye. A Hezbollah vezére, Haszan Naszrallah megölése után több európai uniós ország figyelmeztette polgárait, hogy hagyják el Libanont.

Felbolydulást okozott az Európai Unióban is, hogy szombaton Izrael rakétacsapással végzett a Hezbollah vezérével. Bejrútból egyébként is sokan menekültek, most felszökött a veszély, hogy az izraeli háború kiterjed Libanonra is. Uniós kormányok arra kérik polgáraikat, hogy hagyják el a még több erőszak felé sodródó közel-keleti országot.

Tüntetők Ramallahban, miután kiderült, hogy az Irán támogatta Hezbollah vezérét, Haszan Naszrallahot megölte egy izraeli rakéta.
Tüntetők Ramallahban, miután kiderült, hogy az Irán támogatta Hezbollah vezérét, Haszan Naszrallahot megölte egy izraeli rakéta Fotó: AFP

Órákon belül Haszan Naszrallah megölése után, az Európai Unió arra figyelmeztette a légitársaságokat, hogy a következő egy hónapban kerüljék el az izraeli és a libanoni légteret –– írta a Euronews.

Több uniós tagállam, köztük Spanyolország, Portugália és Olaszország azt kérte polgáraiktól, akik még Libanonban maradtak, hogy hagyják el az országot.

A légtér elkerüléséről az Európai Bizottság és az EU repülésbiztonsági ügynöksége, az EASA közleményt adott ki, az ajánlás egyelőre október 31-ig érvényes.

Azért lehet mondani, hogy egyelőre, mert a szombati események után – amelyek már egy erőszakhullámot követtek – a nemzetközi lapok megteltek elemzésekkel, amelyek azt találgatják, a háború kiszélesedésének kapujába került-e a Közel-Kelet. A jellemző válasz, hogy erre jelentős az esély. 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.