BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Palesztinok holttesteit gyalázták meg izraeli katonák – videó

Napvilágot látott egy felvétel, melyen tisztán látszik, hogy izraeli katonák palesztin holttesteket lökdösnek le egy tetőről. Egy rajtaütés során heten haltak meg, valószínűleg az ő testüktől szabadultak meg az izraeli katonák.

Elképesztő felvétel látott napvilágot izraeli katonákról: a videófelvételen jól látható, ahogy a katonák holttesteket löknek és dobnak le egy háztetőről. Az izraeli erők (IDF) legalább hét palesztint öltek meg egy rajtaütésben a megszállt ciszjordániai Kabatija városában – elképzelhető, hogy az ő holttesteiket lökdösték le a tetőről.

izraeli katonák
Brutálisan bánnak az izraeli katonák a palesztinok holttesteivel / Fotó: AFP

A hadsereg csütörtökön buldózerek, vadászrepülőgépek és drónok támogatásával több órán át tartó támadásban rohamozta Kabatiját, hét ember meghalt. Az Al Jazeera is közzétette azt a videófelvételt, melyen azt mutatják, hogy 

a katonák holttesteket löktek le egy épület tetejéről, amelyet korábban körbekerítettek.

Az egyik katona jól láthatóan szó szerint lerúgja az egyik holttestet, amíg az át nem gurul a peremen, és le nem esik.

A palesztin külügyminisztérium bűnnek minősítette a cselekményt, amely szerintük jól bemutatja az izraeli hadsereg brutalitását. Azt is közölték, hogy az izraeli hadsereg kidobott három halott embert az épületből, akiket korábban a háztetőn lőttek le, majd egy katonai buldózer vitte el a holttestüket. A Palesztin Nemzeti Kezdeményezés főtitkára az Al Jazeerának azt mondta, hogy a felvételek „teljesen vad és embertelen viselkedést mutattak”.

A palesztin tisztviselő szerint abban sem biztosak, hogy az izraeli katonák ellenőrizték-e, hogy élő vagy halott embereket dobnak le a tetőről.

A nemzetközi jog szerint a katonáknak gondoskodniuk kell arról, hogy a holttestek – beleértve az ellenséges harcosok testét is – méltó bánásmódban részesüljenek. 

Izrael elsöprő légicsapást mért a Hezbollahra

A csipogós robbantások árnyékában az izraeli hadsereg (IDF) végrehajtotta idei második legnagyobb támadását a Hezbollah ellen. A légierő Libanon déli részén elpusztított rengeteg rakétát és kilövőegységet, ami nagyban meggyengíti a terrorszervezet képességeit. Egy általánosabb izraeli támadás esetén maximum egy tucat rakéta semmisül meg, most viszont 

légierő mintegy száz kilövőállomást és ezer rakétát pusztított el egy támadás alatt.

A bombázás során 52 csapást mértek Dél-Libanonra este 9 óra után, a Hezbollah szerint is ezek voltak a legsúlyosabb légicsapások a konfliktus októberi kezdete óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.