BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Former President Donald Trump at the Moms for Liberty National Summit 2024

Kína-politikájáról beszélt Donald Trump

Kína óriási hasznot szerezve kihasználta az Egyesült Államok gyengeségét–- mondta a volt elnök. Donald Trump azonban ennek ellenére jó kapcsolatot szeretne Pekinggel, ha visszatér a Fehér Házba.

Nincs nálam nagyobb kritikusa Kínának – mondta Donald Trump volt amerikai elnök, a republikánus párt elnökjelöltje a Fox News által sugárzott Mark Levin-interjú első részében.

Former President Donald Trump at the Moms for Liberty National Summit 2024
Donald Trump, a republikánus párt elnökjelöltje  / Fotó: Middle East Images via AFP

Ennek ellenére Trump elismerte, hogy tiszteletteljes és gyümölcsöző kapcsolatot ápol Hszi Csin-ping kínai elnökkel, miközben rámutatott, hogy Kína kihasználta az Egyesült Államok gyengeségeit, amiből évente mintegy 507 milliárd dolláros haszonra tett szert.

Trump ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy javulhatnak az Egyesült Államok és Kína kapcsolatai, ha visszatér a Fehér Házba. 

Úgy gondolom, hogy jó kapcsolatunk lesz. Inkább jó kapcsolatot szeretnék Kínával .... És remélem, hogy Hszi elnök úr figyeli, amit mondok, vagy felhívják rá a figyelmét

– tette hozzá.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.