BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Maratoni hosszúságú látogatást tesz a délkelet-ázsiai térségben Ferenc pápa

Pápasága történetében a leghosszabb külföldi látogatásának vágott neki hétfőn Ferenc pápa, aki magyar idő szerint kedden reggel már meg is érkezett tizenkét napos körútjának első állomására, Indonéziába.

Közel kéthetes körútra indult hétfőn a délkelet-ázsiai térségbe Ferenc pápa, aki összesen tizenkét napot tölt majd ott. A katolikus egyházfő pontifikátusa alatt korábban még sosem töltött ilyen hosszú időt egyhuzamban távol a Vatikántól – írta meg a The Guardian.

Ferenc pápa indonéziai látogatásának első napján Jakartában / Fotó: AFP / Bam Ismoyo

A Szentatya körútját Indonéziában kezdi, ahol a tervek szerint ellátogat a Délkelet-Ázsia legnagyobb mecsetének számító Istiqal-mecsetbe, ahol a békés vallásközi párbeszéd jegyében az összes helyben elismert vallás, az iszlám, a katolicizmus, a protestantizmus, a konfucianizmus, a buddhizmus és a hinduizmus képviselőivel is találkozik majd.

A pápa a világ legnépesebb muszlim többségű országában három napot tölt majd, ezalatt találkozik Joko Widodo elnökkel, meglátogatja a helyi katolikus közösség vezetőit, és egy misét is pontifikál majd, amelyre 80 ezer embert várnak a szervezők.

A 88 éves egyházfő egészségi állapotát figyelembe véve igen komoly vállalás tőle ez a hosszú utazás, 2023-as sérvműtéte óta még nehezebben mozog, utoljára tavaly szeptemberben vállalkozott külföldi útra, ezek fényében nem meglepő, hogy mostani útjára egy orvos és két nővér is elkísérte.

Ferenc pápa Indonéziát követően Pápua Új-Guineába, Kelet-Timorba és Szingapúrba is ellátogat majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.