BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Néhány éven belül a megszállt ukrán területek teljesen elnéptelenednek

Az Oroszország által megszállt területeknek demográfiai krízissel kell szembenézniük. Ukrán előrejelzések szerint ha nem sikerül kiűzni az ellenséget, a régiók teljes lakossága eltűnhet.

Amennyiben az ukrán hadseregnek nem sikerül kiűznie a megszálló orosz erőket az általuk elfoglalt Ukrajnai területekről, és Oroszországnak sikerül huzamosabb ideig ellenőrzése alatt tartania a megszállt, és általuk egyoldalúan elcsatolt régiókat, akkor azok elnéptelenedhetnek, és lakosságuk néhány évtized alatt eltűnhet – jelentette ki a 24-es Csatorna egyik műsorában Pavlo Liszjanszkij, írta a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

orosz-ukrán háború
A megszállt ukrán területeken már most is demográfiai krízis van / Fotó: AFP

Az ukrán jogvédő kiemelte, hogy az oroszok által megszállt területeken már jelenleg is igen komoly demográfiai krízis figyelhető meg. Az orosz-ukrán háború kezdete óta drasztikusan csökkent a lakosok száma, egyre kevesebb gyermek születik, és egyre gyakoribb a temetés.

Pavlo Liszjanszkij arról is beszélt, hogy szerinte a kollaboránsok már kiszámították, hogy az oroszok uralma alatt, amennyiben nem történik változás, és a szóban forgó területeken marad a jelenlegi tendencia, akkor Luhanszk és Donyeck megyék megszállt régiói hetven év alatt szinte teljesen néptelenné válnak.

Azonban a jogvédő szerint van egy ennél jóval tragikusabb forgatókönyv is, a jelenlegi helyzet további romlása esetén ugyanis ez a folyamat lehet, hogy már 30-40 év alatt lezajlik.

Nehéz tél vár az ukránokra: akár napi 20 órás áramkimaradások is lehetnek

Még az optimista becslések szerint is körülbelül napi 12 órán át áram nélkül maradhatnak az ukránok az őszi–téli időszakban, a pesszimista jóslatok pedig napi 20 óra áramhiányról szólnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.