BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Népszerű krémet vontak ki a forgalomból itthon

Gyógykenőcsöt hívtak vissza a forgalomból. A lejárati idővel volt gond.

Kivonta a forgalomból a magyar gyógyszerhatóság a Micetal 10 milligramm/gramm krém bizonyos gyártási számú tételét, és elrendelte a készítmény egészségügyi szolgáltatóktól történő visszahívását. 

Cosmetic trends for children
Kivonta a forgalomból a magyar gyógyszerhatóság a Micetal krém egyes tételeit / Fotó: dpa/picture-alliance (illusztráció)

A Micetal krém hatóanyaga a flutrimazol, helyi hatású gombaellenes szer. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ elrendelte a gyógyszer 288559 gyártási számú tételének kivonását a forgalomból. A krémet a patikákból is visszagyűjtik. Az indoklás szerint a lejárati idővel volt gond.

A gyógyszerészeti központ indoklása szerint 

a termék gyártója jelezte, hogy a Micetal gyógyszer egyik külső vizsgálatakor az egyik összetevő határértéken túl volt, valamint a lejárati idejét is egy évvel lerövidítették.

Megállapították, hogy a minőségi hibával érintett tételnél nem áll fenn betegbiztonsági kockázat. A megnevezett gyógyszer érintett tételének visszahívását elővigyázatossági okokból kérte a gyártó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.