BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Német bandaháború: újabb bárt robbantottak fel Kölnben

Az elmúlt hetekben számos robbanás rázta meg Köln városát. A nyomok egy korábbi ügyben a marokkói maffiát is érintették.

Újabb robbanás rázta meg Köln városát, ezúttal a külvárosi Pesch negyedben a szerdára virradó éjjel. A környékbeli lakók hajnali háromnegyed 3 körül hallották a robbanást, majd lángok borítottak el egy kávézót egy társasház földszintjén. 

Blast occurs at cafe in Germany's Cologne, robbanás,
Fotó: AFP

A tűz oka egyelőre ismeretlen, de a hely sajtójelentések szerint találtak a helyszínen robbanószerkezetet is. A nyomozók vizsgálják a Die Welt szerint, hogy a történteknek köze van-e a várost az utóbbi napokban megrázó robbantássorozathoz. Abban az ügyben a szálak a marokói maffiához vezetnek.

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a kávézó már jórészt kiégett és a házból is ki kellett menekíteni mintegy 20 lakót. A tüzet nagyjából egy óra alatt tudták eloltani, két embert kellett a helyszínen ellátni.

A korábbi robbanások a hatóságok szerint egy bandaháborúhoz köthetők, amit 300 kilogramm kannabisz eltűnése robbanthatott ki. 

Az ügyben a rendőrség szerint túszejtés is történt a rivális bandák között a nyár elején. A most kiégett kávézó mindössze pár hónapja nyílt meg, a tulajdonosok a szemtanúk szerint éppen nyaralásukat töltik.

A nyomozók szerint a droggal átvert banda most próbálja visszaszerezni a kábítószert vagy annak árát, és ez állhat a robbanások hátterében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.