BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor Kismaroson fotózkodott ifjabb Schobert Norberttel és az Újpest volt futballistájával

Honvédek mellett önkéntesek százai segítik az árvíz elleni védekezést. Nagymaroson, majd Kismaroson is járt Orbán Viktor miniszterelnök.

„Kismaroson péntekre várjuk a tetőzést. Nehéz lesz, de a honvédeink állják a sarat. Meg fogjuk csinálni!” – írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán. A kormányfő megosztott egy képet is, amelyen ifjabb Schobert Norbert és Rajczi Péter korábbi újpesti válogatott futballista is látható.

 

Korábban a TV2 Mokka stábja is kint volt a helyszínen, ahol ifjabb Schobert Norbertet és Rajczi Pétert is megszólaltatták. Schobert elmondta, előző nap a szülei is pakolták a homokzsákokat. Hozzátette: igyekszik felhívni az ismerősei figyelmét arra, hogy aki teheti, segítsen a védekezésben.

 

Nagymaroson, majd Kismaroson ellenőrizte szerda délelőtt Orbán Viktor az árvízvédelmi munkálatokat Rétvári Bencével, a térség országgyűlési képviselőjével. A miniszterelnöknek a vízügyesek és a katasztrófavédők azt jelentették, hogy Nagymarosnál rövid szakaszokon, a bekötések lezárásánál van szükség homokzsákos zárásra. A védművek kiépítése folyamatos, az árvízvédelmi fal kiépítettsége százszázalékos, jelenleg a mobilgát minőség-ellenőrzése és szivattyúk telepítése zajlik.

 

A szivattyúk a lezárt belterületi csatornákból vezetik a vizet a Dunába. Kismaroson is folyamatosan zajlik a munka, eddig mintegy 100 ezer homokzsákot használtak fel, a védművek kiépítettsége 70 százalékos. A vízügyeseken kívül 600 katona, tűzoltó és önkéntes segíti itt a védekezést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.