BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: Trump élete veszélyben van

Orbán Viktor szerint egyértelmű, hogy óriási a baj. Trump közölte, hogy biztonságban és jól van.

A Világgazdaság is megírta, hogy lövések dördültek el Donald Trump közvetlen közelében, a gyanúsított, Ryan Wesley Routh fegyverét hátrahagyva autóval menekült el. Az elkövető 250-450 méterre volt a republikánus elnökjelölttől, aki a Trump International Golf Club területén golfozott. 

Trump: „biztonságban és jól vagyok” / Fotó: AFP

A volt elnök védelméért felelős titkosszolgálat azt közölte, hogy a politikus biztonságban van, amit később Donald Trump a közösségi oldalán közzétett üzenetben megerősített. „Lövések dördültek a környezetemben, de mielőtt a pletykák elszabadulnának, szeretném, ha ezt hallanák először: 

biztonságban és jól vagyok” 

– fogalmazott a korábbi elnöke. Trump az is leszögezte, hogy semmi sem fogja lelassítani, és soha nem adja fel. „Mindig is szeretni foglak titeket, amiért támogattok engem” – közölte. 

Egyértelmű, hogy Trump elnök élete veszélyben van, egészen a győzelméig. Imádkozunk Önért, elnök úr!

– írta Orbán Viktor miniszterelnök az X-en.

Korábban Trump ellen július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban egy választási gyűlésen már egyszer megkíséreltek merényletet. Akkor a támadónak, a 20 éves Thomas Matthew Crooksnak, aki egy közeli épület tetején rejtőzött, több lövést sikerült leadnia, Trump a fülén szenvedett könnyebb sebesülést, ugyanakkor a kampányesemény közönségének egyik tagja meghalt, ketten súlyosan megsérültek. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.