BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Poltavai rakétacsapás: egymás után kerülnek elő a holttestek a romok alól

Újabb halottakat találtak a poltovai katonai kommunikációs intézet romjai alatt. Az épületet két ballisztikus rakétával találta el Oroszország. Legkevesebb 50-en meghaltak és 271-en megsérültek. A hírek szerint nincs civil áldozat.

Legalább 50-en meghaltak és 271-en megsebesültek szeptember 3-án, amikor két ballisztikus rakéta csapódott egy poltavai katonai épületbe. Ez a támadás az orosz-ukrán háború idei leghalálosabb csapása.

 

A Reuters birtokába jutott egy felvétel, amin több fiatal férfi holtteste látható, a háttérben egy lerombolt épülettel. A hírügynökség hozzátette, hogy a videó hitelességét nem tudták ellenőrizni.

Az orosz söpredéket mindenképpen felelősségre fogjuk vonni ezért a csapásért 

– mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy Telegramon közzétett videóban. Az államfő teljeskörű vizsgálatot rendelt el. A támadás egy katonai kommunikációs intézetet rombolt le.

Poltova régió kormányzója, Filip Pronin azt közölte, hogy még legalább 15 ember lehet a romok alatt. Az eddigi jelentések szerint az áldozatok mind katonák. Ukrajna számára különösen fájdalmas ez a támadás, hiszen egyébként is emberi erőforrás gondokkal küszködik az ukrán hadsereg.

A Szárazföldi Erők Parancsnoksága vizsgálatot folytat annak megállapítására, hogy eleget tettek-e a létesítményben tartózkodó katonák életének és egészségének védelme érdekében 

– írta a hadsereg a hivatalos közleményükben.

Az ukrán külügyminisztérium azt közölte, hogy az épületben tartózkodóknak szinte semmi esélyük sem volt a menekülésre, mivel a több száz kilométerről kilőtt ballisztikus rakéták percek alatt célba értek. Mire a szirénák megszólaltak, addigra már késő volt.

A mentés továbbra is zajlik.

Ukrajnai mészárszék: ezek voltak a civilek elleni legvéresebb támadások

Miközben Oroszország és Ukrajna vívja a kegyetlen háborút, a harc nem kíméli az ukrán polgári lakosságot. Több alkalommal is érkeztek hírek több tucat vagy akár több száz civil életét követelő rakétatalálatokról. Oroszország rendszeresen tagadja, hogy polgári létesítményeket támadott volna, a színházakat, kávézókat és lakóépületeket titkos ukrán katonai támaszpontoknak nevezte. Sok esetben azt is állította Moszkva, hogy Kijev támadott a saját polgáraira.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.