BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy év börtönt kapott a Z jel miatt a Putyin-barát oltástagadó

Elene Kreile háborús uszítás miatt kerül rács mögé. A lett aktivista Putyin-barát nézetei mellett oltástagadó álláspontjáról is ismert.

Lecsapott az igazságszolgáltatás Lettországban egy Putyin-barát aktivistára. Az egyik rigai bíróság egy év börtönbüntetésre változtatta az Elena Kreile ellen korábban meghozott ítéletet. A Kreml-barát aktivista hölgy tavaly ősszel felfüggesztett börtönbüntetését kapott háborús és emberiesség elleni bűncselekmények miatt – számolt be róla a Dnevnik bolgár hírportál.

Elena Kreile, Putyin-barát lett aktivista
Elene Kreile Putyin-barát megnyilvánulásaival kiverte a biztosítékot Lettországban / Fotó:  Russians With Attitude / X

A lett Elena Kreile amiatt került a hatóságok látóterébe, mert az orosz agresszió jelképét, a Z betűt ábrázoló transzparensekkel jelent meg több rendezvényen, és többek között háborúellenes tüntetések résztvevőit provokálta ezzel. Véleményének nemcsak ebben a formában adott hangot, hanem azzal is, hogy otthonának ablakait házilag készített orosz és szovjet szimbólumokkal és a „Putyin a barátom” feliratokkal dekorálta ki. Az aktivista a tárgyalás során végig azt hangoztatta, hogy ártatlan, nem támogatja az orosz–ukrán háborút és Putyint, és hogy a „gonosz erői üldözik” őt.

Kreile nem először hívja fel magára a figyelmet, korábban ugyanis vagy tucatnyi közigazgatási büntetést gyűjtött össze, amikor rendszeresen tiltakozott a Covid elleni kötelező védőoltások ellen.

Putyin világháborúval fenyeget, ha az ukránok orosz stratégiai célpontokat támadnak

Moszkva felülvizsgálta atomfegyver-doktrínáját. Putyin felkészül arra a lehetőségre, hogy az ukránok megtámadják a stratégiai orosz atomfegyvereket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.