BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sűrű napja volt Zelenszkijnek: Mike Pompeo és Michael Douglas is sorban állt nála

Számos ország vezető tisztséget betöltő politikusával találkozott Volodimir Zelenszkij. Valamennyi párbeszéd a köszönetnyilvánításról szólt, és az elnök eredményesnek is nevezte az együttműködést.

Megkezdődött az éves jaltai Európai Stratégiai Fórum, és Ukrajna számára kulcsfontosságú, hogy meghallgassák érveinket a nagy hatótávolságú fegyverekkel és a partnereinkkel való általános védelmi együttműködéssel kapcsolatban – írta X oldalán Volodimir Zelenszkij.

Fotó: https://x.com/ZelenskyyUa

A fórumon találkozott Litvánia és Lengyelország külügyminiszterével, és megköszönte támogatásukat. Beszélt a Müncheni Biztonsági Konferencia elnökével is, amely a kül- és biztonságpolitikai viták egyik legbefolyásosabb európai platformja.

Találkozott Mike Pompeóval, az Egyesült Államok korábbi külügyminiszterével is. Boris Johnson, akit Zelenszkij Ukrajna egyik legnagyobb barátjaként említ, szintén részt vett a fórumon. 

„Ma találkoztam Dánia védelmi miniszterével is. Nagyon eredményes találkozó volt. Dánia volt az első ország, amellyel közös fegyvergyártásba kezdtünk, és ezek a fegyverek már a frontvonalakon segítenek. Közösen gyártjuk a Bohdana önjáró lövegeket. Együttműködésünk más aspektusairól is tárgyaltunk, beleértve az F–16-osokat is. Dánia valóban az egyik vezető szerepet tölti be védelmi ágazatunk támogatásában. Szeretnék köszönetet mondani Mette Frederiksen miniszterelnöknek és az egész dán népnek − írja Zelenszkij.

Végül Michael Douglasszal találkozott az elnöki pár.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.