BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szentkirályi szerint Vitézy paktumot kötött Magyar Péterrel

A Fidesz korábbi főpolgármester-jelöltje szerint Vitézy Dávid paktumot kötött Magyar Péterrel, aminek eredményeképpen Karácsony Gergely marad a főpolgármester. Vitézy erre úgy reagált, hogy a Fidesz egyeztethetett eddig Karácsonnyal.

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője egy bejegyzésben közölte, hogy pártja nem támogatja Karácsony Gergely korábbi főpolgármester-helyetteseit, illetve Magyar Péter körülírta, kit szavaznának meg: valakit, aki szakmaiságot képvisel, és meggyőző többséget tudhat maga mögött a közgyűlésben.

Vitézy Dávid
Vitézy szerint Karácsony Gergely székét a Fidesz tudná biztosítani / Fotó: Vitézy Dávid Sajtóiroda

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz korábbi főpolgármester-jelöltje egy videóban úgy fogalmazott, hogy a budapestiek éveken át láthatták, hogy Karácsony Gergelynek semmi másról nem szól a városvezetés, mint hogy helyzetbe hozza Gyurcsány Ferenc embereit. Úgy vélte, éppen ezért kell nemet mondani a Karácsony–Magyar Péter-paktumra. 

Hozzátette, a választók nem erre szavaztak, mégis körvonalazódik egy ilyen paktum. Vitézy Dávid később így reagált: „Karácsony főpolgármester júliusban a győzelme jogerőssé válása után egyből azt mondta, hogy minden új budapesti frakcióval leül egyeztetni. 

Eltelt azóta több mint két hónap, minket nem keresett. Ezek szerint titeket igen – mit tudsz, mire utalsz, mi készül? Veletek vagy a kormánnyal egyeztetett a városháza vezetése? Jelöltök főpolgármester-helyettest? 

A Magyar Nemzet szemléje szerint Szentkirályi erre azt írta, hogy 

Ha valamit tisztázni kell, Dávid, az az, hogy te hányszor találkoztál nyáron Magyar Péterrel, 

miről alkudoztatok titokban, és miért azt sugallja posztjában, hogy csak téged akar saját főpolgármester-helyettesének annak érdekében, hogy Karácsonyt hatalmon tartsátok?” 

Már csak az a kérdés, mit szólna ehhez a főpolgármester, hajlandó-e dolgozni Vitézy Dáviddal. Alig egy hónapja úgy nyilatkozott erről az eshetőségről, hogy nem zárja ki Vitézy Dávid főpolgármester-helyettességét. Igaz, hozzátette, valószínűnek sem tartja. Még korábban Vitézy Dávid azt mondta, elvi alapon ő nem zárkózna el attól, hogy ha Karácsony nyer, és felkéri őt helyettesének, akkor elfogadja ezt a posztot. Ráadásul Karácsony Gergely sokszor büszkélkedett hídemberi karakterével, hogy tudniillik vele csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.