BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többen megsérültek és egy civil hajó is megrongálódott az Odessza kikötőjét ért orosz rakétacsapásban

Orosz rakétacsapás érte pénteken Odessza kikötőjét, a támadás következtében négyen megsérültek, és egy antiguai felségjelzésű civil hajó is megrongálódott.

Pénteken rakétákkal támadták az orosz erők Odessza kikötőjét, a támadás nyomán négy ember megsérült, egy antiguai zászló alatt közlekedő civil hajó pedig megrongálódott – közölte a Kyiv Independent.

Temporary sea corridor from Odesa ports continues to operate
Odessza kikötőjét rendszeresen támadja az orosz hadsereg /Fotó: NurPhoto via AFP

Az orosz hadsereg Iszkander-M típusú rakétákat használva mért csapást a településre, súlyos károkat okozva a kikötőben és a környék infrastruktúrájában. Helyi idő szerint délután 2 órakor szólaltak meg a légvédelmi szirénák, pár perccel később pedig már a városban is hallani lehetett az első robbanásokat.

A kulcsfontosságú kikötővárost, Odesszát és környékét rendszeresen támadják rakétákkal és drónokkal az orosz csapatok. Július 4-én például szintén ballisztikus rakétákat alkalmazva mértek csapást a városra, akkor egy civil életét vesztette, hét másik ember megsérült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.