BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump demilitarizált övezettel oldaná meg az orosz-ukrán háborút

Donald Trump alelnökjelöltje arról beszélt, hogy a republikánus elnökjelölt egy demilitarizált zónával oldaná meg az orosz–ukrán háború kérdését. Trump alelnökjelöltje arról is beszélt, hogy nem céljuk megmentőként tetszelegni a háború ügyében.

Donald Trump republikánus alelnökjelöltje, J. D. Vance a közelmúltban ismertette a Trump-adminisztráció lehetséges megközelítését az orosz–ukrán háború befejezésére. Elmondta, hogy Donald Trump volt elnök elképzelése egy demilitarizált zóna létrehozását is magában foglalhatja a most megszállt ukrán területen. Ez a megközelítés drámai változást jelentene a Biden-adminisztráció politikájához képest, amely a katonai és egyéb segítségnyújtásra összpontosít.

Ceremony in memory of the victims of the terrorist attack on the World Trade Center, Trump
Trump demilitarizált övezettel oldaná meg az orosz–ukrán háborút / Fotó: Brazil Photo Press via AFP

„Szerintem ez úgy néz ki, hogy Trump leül, és azt mondja az oroszoknak, az ukránoknak, az európaiaknak: nektek kell rájönni. Hogy néz ki egy békés rendezés? Valószínűleg az Oroszország és Ukrajna közötti jelenlegi demarkációs vonal demilitarizált övezetté válik” – mondta Vance. Vance szerint a béketerv részeként Ukrajna megtartja függetlenségét a semlegesség garanciájáért cserébe, ami azt jelenti, hogy Ukrajna nem csatlakozik a NATO-hoz vagy más „szövetséges intézményekhez”.

Vance megjegyzései Trump eddigi legnyilvánvalóbb és legfrissebb háborús tervei.

Trump azt állította, hogy ha megválasztják, véget vet a háborúnak. Ezen a héten, a Kamala Harris alelnök elleni elnökválasztási vitában azt mondta, hogy szigorú terve van arra vonatkozóan, hogyan vessenek véget az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktusnak. „Van egy bizonyos ötletem, talán nem is egy tervem, hanem egy ötletem Kínával kapcsolatban” – tette hozzá Trump.

Vance szerint hamis és helytelen az orosz–ukrán háborút „korunk nagy humanitárius küldetésének” tekinteni, valamint, hogy az egy „tündérmesebeli gondolkodásmód”, ha valaki a jó és a rossz harcának tekinti ezt. Kiemelte, hogy Oroszországnak valóban nem kellett volna bevonulnia Ukrajnába, de azért az ukránoknak is van bőven problémájuk a korrupcióval – írja a The Washington Post.

Donald Trump nem vitázik ismét Kamala Harrisszel

Donald Trump kizárta annak lehetőségét, hogy részt vegyen még egy elnökjelölti vitán demokrata riválisa, Kamala Harris ellen. A  republikánus párti elnökjelölt csütörtökön közölte, hogy 

nem lesz újabb vita 

közte és Kamala Harris demokrata párti politikus között a november 5-i elnökválasztás előtt. A két jelölt kedden csapott össze éles szóváltásokkal tarkított tévévitában, az egyetlen korábban tervezett nyilvános megméretésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.