BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb nagy orosz lőszerraktárat találtak el az ukránok

Oroszország eddig azt hitte, hogy lőszerraktárai biztonságosan el vannak rejtve Ukrajna bombáinak hatókörétől – az elmúlt napokban ez az elmélet megdőlt.

Az ukrán erők nagy orosz lőszerraktárra mértek csapást a Krasznodari terület Tikhoretszkij körzetében, Oroszországban, több mint 300 kilométerre a frontvonaltól, hatalmas robbanásokat okozva péntek este – számolt be róla több, a háború menetét követő mikroblogger. 

A képen a két héttel ezelőtt az ukránok által drónokkal eltalált orosz lőszerraktár látható / Forrás: X.com

Ukrajna egy másik lőszerraktárra is csapást mért Tverben több drónnal és rakétával 460 km-re Oroszországon belül. Az oroszországi Krasznodari körzet Tikhorecki kerületében végrehajtott dróntámadás „robbanótárgyak” felrobbantását idézte elő egy meg nem nevezett létesítményben – jelentette Veniamin Kondratyev orosz regionális kormányzó szeptember 21-én. A Washington Post szerint Tikhoretsk kerületben található egy jelentős lőszerraktár, amely az elmúlt év során kibővült az Észak-Koreából érkező lőszerszállítmányok befogadása érdekében. Feltételezhetően ezt a lőszeraktárat találták el az éjjel az ukránok.

Mindez azt mutatja, hogy az Ukrajna határától 550 kilométeren belül lévő orosz lőszerraktárak már nem biztonságosak, és mint a héten volt rá példa, akár egy 1 kilotonnás nukleáris robbanással pillanatok alatt a földel tesznek egyenlővé ilyen logisztikai központokat. Ezeket a lőszerraktárakat egyszerre több tucat UAV találja el, az orosz légvédelem pedig nem tudja kezelni az ilyen helyzeteket. A héten immár három nagy lőszerraktár semmisült meg így.

Az első hír az orosz lőszerraktár találatról éppen két héttel ezelőtt érkezett. Akkor az Ukrán Biztonsági Szolgálat arról számolt be, hogy drónjai az éjszaka során a Soldatszkoje városában lévő lőszerraktárra mértek csapást. Ukrán illetékesek négy olyan területről is tudomást szereztek, ahol a drónok becsapódása tüzet okozott. A közösségi médiában közzétett posztokon is láthatók voltak az óriási lángok, amelyek az ukrán határtól több mint 100 kilométerre fekvő területen lévő létesítményben lobbantak fel, több robbanásra is utalva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.