BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrán dróncsapás után lángokban áll egy orosz lőszerraktár

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat drónjai az éjszaka folyamán a Soldatszkoje városában lévő lőszerraktárra mértek csapást. Ukrán illetékesek négy olyan területről is tudnak, ahol a drónok becsapódása tüzet okozott – tudta meg a Bloomberg.

Az ukrán drónok csapást mértek egy lőszerraktárra az oroszországi Voronyezs régióban – értesült a Bloomberg szombaton.

drón ukrán
Pusztítottak az ukrán drónok / Fotó: Roman Pilipey / AFP

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat drónjai az éjszaka folyamán a Soldatszkoje városában lévő lőszerraktárra mértek csapást. Ukrán illetékesek négy olyan területről is tudnak, ahol a drónok becsapódása tüzet okozott – tette hozzá a hírügynökség.

A közösségi médiában közzétett posztokon is láthatók a lángok, amelyek az ukrán határtól több mint 100 kilométerre fekvő területen lévő létesítményben lobbantak fel, több robbanásra is utalva.

Közben rendkívüli állapotot hirdettek ki a voronyezsi Osztrogozsszkij körzetben, ahol tűz ütött ki, miután egy lelőtt drónt darabjai detonációkat okoztak – közölte a régió kormányzója szombat reggel a Telegramon. 

Az egyik környékbeli település lakóit evakuálták, a kár mértékét pedig akkor fogják felmérni, ha abbamaradtak a detonációk – közölte a kormányzó. 

Az ukrán hírszerzés szerint a lőszerraktárat aktívan használták az Ukrajnában harcoló orosz erők ellátására. A biztonsági szolgálat folytatja munkáját az ukrán határhoz közeli orosz területek demilitarizálása érdekében, aminek során célba veszi az Ukrajna elleni háborúban használt katonai repülőtereket, lőszerraktárakat és infrastruktúrát – mondták el Bloombergnek.

Volodimir Zelenszkij elnök szombaton megismételte a szövetségesekhez intézett felhívását, hogy adjanak zöld utat a tőlük kapott fegyverek oroszországi katonai objektumok elleni bevetésére. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.