BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb vonat siklott ki Budapesten

Egy munkagéppel ütközött az a vonat Budapesten, aminek több kocsija kisiklott. A MÁV közölte, hogy nem történt személyi sérülés. Hangsúlyozták, hogy a vonat kisiklását nem pályahiba okozta.

Tehervonat ütközött egy, a vasúti pályára befordult munkagéppel az átépítés alatt álló Ferencváros-Soroksár vonalszakaszon, a Soroksári út és a Soroksár állomás között kedd délután, a tehervonat több kocsija kisiklott – közölte a MÁV .

vasut_baleset_katasztrofa_mentes_helyreallitas_teglas_hbn_ti_ (24)
vonat
Ütközés miatt kisiklott egy tehervonat több kocsija Budapesten / Fotó: Tóth Imre

Tájékoztatásuk szerint személyi sérülés nem történt. A magánvasúti tehervonat nem szállított veszélyes anyagot. Az érintett szakaszon személyszállító vonatok nem, csak tehervonatok közlekednek.

Az ügyben hatósági vizsgálat indult – írták.

A MÁV közölte, hogy a szerelvény kisiklását kizárólag az ütközés okozta, pályahiba nem állt fenn, az esetnek tehát nincs köze a Keleti pályaudvarnál augusztus végén történt balesethez. Személyi sérülés nem történt.

MÁV: Lázár János elárulta, hogyan alakítja át a társaságot – új világ jön

Teljesen új megvilágításba helyezte Lázár János a magyar vasúti közlekedés körüli problémákat. Az építési és közlekedési miniszter világosan elmondta, mi a baj a MÁV-val. Azt is bejelentette, hogy 2025 januárjától egységes menetrend lép életbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.