BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy pillanaton múlt, hogy nem gázolta el a vonat a biciklist Fertődnél – videó

Közel volt a tragédia: egy biciklis a piros jelzésen hajtott át egy vasúti átjárón. A vonat vészfékezett, így bár centiken múlt, de sikerült elkerülni a balesetet.

A piros jelzés és a lezárt sorompó ellenére biciklizett be egy nő idén áprilisban Fertőd környékén a vasúti átjáróba – közölte Magyarország Ügyészsége. Kiemelték: egy pillanaton múlt csak, hogy nem ütötte el a vonat a figyelmetlen közlekedőt.

a20231128_vasut_atjaro_jelzolampa_balesetek_fg_fmh (5)
vonat
Majdnem elgázolta a vonat a fegyelmezetlen biciklist / Fotó: Fehér Gábor

A mozdonyvezető dudált és azonnal vészfékezett, de a hatalmas tömegű szerelvény csak több mint 300 méter fékút után tudott megállni. Vészfékezésnél mindig fennáll a lehetősége annak, hogy az utasok testi épsége veszélybe kerül:

  • elesnek,
  • megsérülnek.

Szerencsére jelen esetben nem történt személyi sérülés – emelték ki a közleményben. A Győri Járási Ügyészség az elkövetőt a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével vádolta meg a Soproni Járásbíróság előtt.

A felvételt – amelyen az látszik, hogy milyen kevésen múlt a nő élete – a vasúttársaság kamerája rögzítette.

Az ügyészség emlékeztetett:

mindig a vonat az erősebb.

Tinédzserek halála miatt kérte a MÁV az Oktatási Hivatal segítségét

Sokkal többen halnak meg a vasúthálózaton az idén, mint tavaly. Sok esetben tinédzserek az áldozatok, akik nem tartják be a közlekedési szabályokat, vagy csak szimplán figyelmetlenek. Az elmúlt két hétben két tizenéves fiatalt gázolt halálra a vonat, mert nem hallották a közeledését a fülhallgató miatt. A MÁV ismeretterjesztő kisfilmeket készített, amelyek terjesztését az Oktatási Hivataltól kéri.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.