BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zelenszkij: Oroszországot kényszeríteni kell a békére

Az ukrán államfő szerint Moszkva túl sok szabályt sértett meg, ezért nincs lehetőség a tárgyalásos rendezésre. A háború lezárására ezért kell kényszerrel rávenni az oroszokat.

Nem lehet pusztán tárgyalásos úton lecsillapítani az orosz-ukrán háborút, Oroszországot kényszeríteni kell a békére Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint.

United Nations Security Council / Volodymyr Zelensky, zelenszkij, háború
A háborút nem lehet pusztán tárgyalásos úton lezárni Zelenszkij szerint / Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

Nem bízik az oroszokban Zelenszkij

„Vlagyimir Putyin orosz elnök annyi nemzetközi előírást és szabályt sértett meg, hogy nem fog önmagától leállni, Oroszországot csakis kényszeríteni lehet a békére, és pontosan erre van szükség, Oroszország békére kényszerítésére a háború egyetlen agresszoraként, az ENSZ Alapokmányának egyetlen megsértőjeként” – fogalmazott az ENSZ Biztonsági Tanácsában kedden felszólaló ukrán államfő.

Zelenszkij szerint egy nap 

ki fogják mondani a háború végét, ami nem annak a befagyását vagy kikényszerítését jelenti majd, hanem a konfliktus valódi végét

Ez azért fog szerinte megtörténni, mert az ENSZ alapokmánya működik, annak működnie kell és nem azért, mert valaki elcserélt valamit Putyinnal. Ukrajna önvédelmi jogának ugyanis érvényesülnie kell az ukrán államfő szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.