BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Republican presidential nominee Donald Trump holds a rally at site of first assassination attempt

Amerikai elnökválasztás: Elon Musk kinyitotta a pénztárcáját

Elon Musk más amerikai milliárdosokkal ellentétben az elmúlt években nem költött nagy összegeket az elnökválasztásokra, most azonban sok pénzzel támogatja Donald Trumpot.

Elon Musk közel 75 millió dollárral (27,5 milliárd forint) támogatta Donald Trumpot az általa alapított politikai akcióbizottságon (PAC) keresztül. A világ leggazdagabb üzletembere ezzel Trump egyik legnagyobb donorjának számít.

Republican presidential nominee Donald Trump holds a rally at site of first assassination attempt
Elon Musk Donald Trump mellett / Fotó: AFP

A Reuters szerint a Tesla vezérigazgatója júliusban 14,95 millió dollárt, augusztusban és szeptemberben 30-30 millió dollárt adott Trumpnak. Hónapok óta folynak a találgatások arról, hogy Musk mennyi pénzzel járul hozzá Trump kampányához.

Elon Musk ugyanis más amerikai milliárdosokkal ellentétben az elmúlt években nem költött nagy összegeket az elnökválasztásokra, adományai pedig egyenletesen oszlottak meg a demokraták és a republikánusok között. Saját bevallása szerint korábban Obamára és Bidenre szavazott, valamint Washingtonnal rendszerint jó viszonyt ápolt,

attól függetlenül, hogy épp melyik párt politikusa ült a Fehér Házban.

Azonban a milliárdos az elmúlt egy-két évben egyre jobban kritizálja Joe Bident, főleg a migráció miatt. A cégvezér azt írta az X-en, hogy az elnök bevándorlási politikája az Egyesült Államok létét fenyegeti, ami árulással ér fel. Később kijelentette, hogy a Demokrata Párt a gyűlölet és a megosztás pártja lett, ezért a republikánusokra voksol a jövőben.

Az már kiderült, hogy a Tesla vezérigazgatója komoly befolyást szerezhet, ha Donald Trump nyer novemberben: Trump ugyanis bejelentette, hogy Musk vezetésével kormányzati hatékonysági bizottságot hoz létre. Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy a Big Tech tart Donald Trumptól, ellenben a Little Tech szereti a korábbi elnököt. 

Saját platformmal tör be a kriptopiacra a Trump család

A projekt célja, hogy háromszázmillió dollárt gyűjtsön az első befektetési körben. A Trump által támogatott WLFI irányítási tokenként fog szolgálni, amely lehetővé tenné a felhasználók számára a hitelfelvételt, a hitelezést és egyéb pénzügyi tevékenységeket is.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.