BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bejelentés: új nemzeti konzultációt indíthat a kormány – ez lehet a téma

Kocsis Máté jelentette be néhány perce. Ez lehet a tizennegyedik nemzeti konzultáció.

Ha Magyarország semleges gazdaságpolitikát folytat, akkor az uniós átlag felett növekedhet a gazdaság – ezzel kezdte hétfői friss bejegyzését a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

konzultáció
Fotó: Hollik István / Facebook

Kocsis Máté azzal folytatta, hogy mindez jó alapot ad a kormánynak arra, hogy

  • emelje a béreket,
  • beindítsa a vállalkozásokat
  • és új lakhatási intézkedéseket vezessen be.

Ezek az elemek eddig is ismertek voltak, azonban a politikus posztjából egy új fontos fejlemény is kiderült. Kocsis Máté ugyanis úgy fogalmazott, hogy a gazdasági akciótervről, ahogy minden fontos ügyről, meg kell kérdezni az emberek véleményét.

A frakcióülésen azt javasoltuk a kormánynak, hogy indítson nemzeti konzultációt

– jelentette be.

A nemzeti konzultáció 2010 óta a kormányzati politikai döntésmechanizmus fontos eleme. Az első abban az évben szeptemberben a nyugdíjasok bevonásával jött létre. Az eddigi utolsó 2023 novemberében a Szuverenitásunk védelméről című kérdőív volt. Ha a kormányzat elfogadja a kormánypártok kezdeményezését – és erre minden esély megvan –, akkor a gazdasági akciótervről és a gazdasági semlegességről indított nemzeti konzultáció lehet a tizennegyedik az éppen tizennégy éve tartó fideszes kormányzás alatt.

A további részletek a következő napokban bizonyára eldőlnek. Jó eséllyel szerdán újra ülésezik a kormány, akár már akkor döntés születhet az új nemzeti konzultációról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.