BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elképesztő, mennyi pénzt gyűjtött a Harris-kampány

Alig több mint ét hónap alatt jött össze a hihetetlen összeg. Hiába azonban a dollármilliók, a verseny továbbra is nyitott.

Kamala Harris alelnök és demokrata párti elnökjelölt kampánya és a hozzá kapcsolódó csoportok egy milliárd dollárt hajtottak fel azóta, hogy a politikusból júliusban elnökjelölt lett.

kampány
A Harris-kampány úszik a pénzben/Fotó: AFP

Mióta Harris leváltotta Joe Bident a szavazólapon ömlött a pénz a kampányához, így a váltás július 21-i napján 25 millió dollárt gyűjtött be. Az 500 millió dolláros határt egy hónap alatt érte el a Reuters beszámolója szerint. A republikánus elnökjelölt Donald Trump és pártja augusztusban 130 millió dollárt gyűjtött, így a hónap végén 295 millió dollárral rendelkezett, míg a Harris kampány egyenlege ekkor 404 millió dollár volt.

A gigászi begyűjtött és elköltött összegek ellenére a verseny továbbra is fej-fej mellett halad, a közvéleménykutatások a csatatérállamok többségében döntetlen közeli állást jeleznek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.