BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Észak-Korea még jobban bezárkózik, lezárja a Dél-Koreába vezető utakat

A Koreai Néphadsereg vezérkara közölte: a lépés válasznak tekinthető a Dél-Koreában tartott hadgyakorlatokra, amelyet elsődleges ellenséges államnak és változatlan főellenségnek nevezett.

Észak-Korea mától teljesen lezárja a Dél-Koreával összekötő utakat és vasútvonalakat, egyben megerősíti a határ saját oldalán lévő területeit. Szöul szerint a remeteállam aknákat, szögesdrótot és más akadályokat telepített az elmúlt hónapokban a demarkációs vonalhoz.

A világ legelzártabb országát Kim Dzsongun vezeti / Fotó: AFP

A Reuters szerint a Koreai Néphadsereg vezérkara közölte: a lépés határozott válasz a Dél-Koreában tartott hadgyakorlatokra, amelyet elsődleges ellenséges államnak és változatlan főellenségnek nevezett.

A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) szerint Észak-Korea jelenleg mintegy ötven nukleáris robbanófejjel rendelkezik, bár a pontos számuk nem ismert. Az elszigetelt kommunista diktatúrát atomfegyver- és rakétaprogramja miatt nemzetközi szankciók sújtják, az utolsó ismert atomkísérletet 2017-ben hajtották végre.

A világ legelzártabb országát Kim Dzsongun már többször közölte, hogy nem állnak le az atomfegyverek gyártásával és az ország készen áll megvédeni magát. Észak-Korea az elmúlt évben többször tesztelt atomfegyverekhez szükséges kilövőrendszereket és rakétákat.

Ritka felvételeket tettek közzé az észak-koreaiak: azt üzenik, nem viccelnek

Észak-Korea először engedett bepillantást abba a létesítményébe, ahol uránt dúsítanak az ország nukleáris fegyverei számára. A fényképeken Kim Dzsongun, az ország diktátora lászik, aki korábban kijelentette, hogy exponenciálisan növeli majd az ország nukleáris fegyvereinek készletét.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.