BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EU megnyitotta a csatlakozási tárgyalások első szakaszát Albániával

Az Európai Unió és Albánia közötti második kormányközi konferenciát követően Szijjártó Péter kiemelte, a magyar elnökség napirendjén kiemelten szerepel az uniós bővítés felgyorsítása a Nyugat-Balkán országaival.

Történelmi jelentőségű, hogy az Európai Unió megnyitotta az uniós csatlakozási tárgyalások első fejezetcsoportját Albániával annak érdekében, hogy az ország a lehető leghamarabb az Európai Unió tagja lehessen – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban kedden.

A magyar külügyminiszter albán kollégájával / Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Az Európai Unió és Albánia közötti második kormányközi konferenciát követően Szijjártó kiemelte, a magyar elnökség napirendjén kiemelten szerepel az uniós bővítés felgyorsítása a Nyugat-Balkán országaival. 

Hozzátette: mivel az Európai Unió veszít versenyképességéből, súlyából a globális politika és a világgazdaság terén, frissességre, új energiákra, új lendületre van szüksége, amelyet közvetlen szomszédjai, a nyugat-balkáni térség országai biztosíthatnak. 

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy fel kell gyorsítani a bővítési eljárásokat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.