BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forró a helyzet – Biden és Netanjahu már az iráni támadásról egyeztet telefonon

Az izraeli miniszterelnök ezelőtt magas rangú katonai vezetőkkel egyeztetett.

Akár meg is születhetett a döntés az iráni támadás pontos helyéről, és időpontjáról, amikor kedd este Benjamin Netanjahu magas rangú katonai vezetőkkel, és tisztviselőkkel egyeztetett. Minden bizonnyal szerdai telefonbeszélgetésükön erről egyeztet majd Joe Biden amerikai elnökkel.  

Az Axios híroldal izraeli tisztviselőkre hivatkozva közli, hogy 

a megtorlás várhatóan jelentős lesz, és valószínűleg magában foglalja majd az iráni katonai célpontok elleni légicsapásokat és titkos támadásokat is 

– írja a híroldal. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, Washington meg akarja győződni arról, hogy Izrael Irán elleni támadása „jelentős, és arányos lesz. Az a politikai vezetők között telefonbeszélgetés célja, hogy meghatározzák az izraeli válaszcsapás korlátait. - tette hozzá.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök – sok gond nyomja a vállát / Fotó: AFP

Közben folynak a harcok

A Hezbollah azt állítja, hogy visszaverte az izraeli csapatokat Dél-Libanonban. A libanoni fegyveres csoport a Telegramon közölte, hogy harcosai tüzérséget és rakétákat indítottak a délnyugat-libanoni megszálló izraeli csapatokra.

A Labbouneh térségében történt támadások visszavonulásra kényszerítették az izraeli csapatokat 

– közölte a csoport. Korábban a Hezbollah közölte, hogy harcosai összecsaptak izraeli csapatokkal a libanoni Blida városában. A csoport szerint az izraeli hadsereg – amely egy negyedik hadosztályt indított Dél-Libanonba – nem tudott előretörni, mióta egy héttel ezelőtt megkezdték a szárazföldi hadműveletet.

Az izraeli hadsereg időközben azt közölte, hogy három katonája súlyosan megsebesült a dél-libanoni harcokban az elmúlt két napban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.