BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Hezbollah újra Haifát bombázza

A Hezbollah újra rakétákat szórt Haifára, az izraeli erőknek viszont sikerült kivédeniük a támadó egységek többségét. A terrorszervezet jelenleg vezető nélkül van, az Egyesült Államok szerint pedig a Hezbollah most már ott tart, hogy hajlandó legyen tűzszünetről tárgyalni.

Újabb rakéták záporoztak Izraelre Libanonból, nem telik el nap anélkül, hogy a Hezbollah ne támadna civil izraeli célpontokra. Szerda délelőtt a Hezbollah újra célba vette Haifa városát és az izraeli hadsereg (IDF) szerint 40 rakétát lőttek ki. Az IDF állítása szerint a rakéták többségét sikerült semlegesíteni, de volt, amelyik becsapódott.

Israeli Military Intercepts Missiles Fired From LebanonrakétaIzraellégvédelem, A Hezbollah újra Haifát lövi
A Hezbollah újra Haifát bombázza / Fotó: NurPhoto via AFP

Helyi beszámolók megerősítették a robbanásokat Haifában, valamint a rakétatámadás áramkimaradást is okozott – írja a The Times of Israel. 

Két civil sérült meg a rakéták becsapódásából származó repeszektől,

akiket az orvosok már el is láttak. A Magen David Adom mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy 16 éves fiú komolyabb sérülés ért, egy 50 éves férfit pedig csak könnyebben sebeztek meg a repeszek. 

Teljes káosz a Hezbollahnál

A Hezbollah hivatalosan is megerősítette, hogy Haszan Naszrallah halála óta vezető nélkül működik. Bár Naim Kasszem, a Hezbollah főtitkár-helyettese szerint dolgoznak az új vezér megválasztásán, a terrorszervezet egyre több parancsnokot veszít, kezd káoszba fulladni a működésük.

A fejetlenséghez az is hozzátartozik, hogy egyre több parancsnokot semlegesít az izraeli hadsereg (IDF). A legfrissebb közlések szerint

ezzel teljesen megbénítva a bejrúti főhadiszállást.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője szerint a Hezbollah a vereség határára került. Most, hogy a Hezbollah meghátrálásra kényszerül és vereséget szenved, hirtelen hangnemet változtatott és tűzszünetet akar.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.