BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hezbollah-tagot likvidáltak a Golán-fennsíkon

Közben folytatódnak a bombázások Szíriában.

Az Izraeli Védelmi Erők bejelentették, hogy megsemmisítették Adham Jahoutot, a Hezbollah „goláni terrorhálózatának” tagját a szíriai Quneitra térségében. Jahout feladata az volt, hogy a szíriai rezsim forrásaiból származó információkat továbbítsa a Hezbollahnak, és továbbítsa a szíriai fronton gyűjtött hírszerzési információkat, hogy elősegítse az Izrael elleni hadműveleteket a Golán-fennsíkon.

A földdel tett egyenlővé Libanonban az az izraeli támadás, amelyben a Hezbollah vezére, Haszan Naszrallah is az életét vesztette
Egyrew jelentősebb a pusztítás
Fotó: AFP

A szíriai média  arról számolt be, hogy izraeli légicsapások értek célpontokat Szíriában. Ezúttal Homsz városában található ipari telephely és Hama városa melletti vidéki katonai telep voltak a célpontok, az anyagi kár azonban „nem annyira jelentős”. A homszi autógyártó üzem kigyulladt, 
Az állami média jelentése szerint a szíriai Daraa városában is robbanások hallatszottak.

Az izraeli hadsereg szerdán közölte, hogy elfogtak egy drónt, amely a Vörös-tengeren keresztül Izraelt megközelítette, de nem jutott be az ország területére.

Az izraeli média közzétett videójában Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter megismételte Irán elleni halálos csapásra vonatkozó terveit.

 A támadásunk halálos, pontos és mindenekelőtt meglepő lesz

- mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.