BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így néz ki a kivéreztetett Oroszország: páratlan katonai fegyvert vethet be, amiből eddig csak egy volt nála

Oroszország egyik állami tisztviselője szerint már két éve elkészítették egy új repülőgép-hordozó terveit. Oroszország jelenleg csak egy repülőgép-hordozóval rendelkezik.

A Központi Krylov Állami Tudományos Központ (KGNT) kifejlesztett egy új repülőgép-hordozó koncepciótervet Oroszország haditengerészetének számára, amelyet „Morszkoi Avianeszuscsij Kompleksz” (tengeri repülőgép-hordozó komplexum) néven neveznek – nyilatkozta Oleg Szavcsenko, a központ vezérigazgatója az orosz RIA Novosztyi hírügynökségnek adott interjújában.

Oroszország új repülőgép-hordozót építhet
Oroszország új repülőgép hordozót építhet / Fotó: AFP

„Két évvel ezelőtt befejeztük egy ilyen hajó koncepcionális tervezését, amelyet MAK-nak nevezünk – tengeri repülőgép-hordozó komplexumnak” – mondta Szavcsenko. Hozzátette, hogy a repülőgép-hordozók építésének kérdését folyamatosan tudományos vizsgálat alatt tartja a Krylov Központ – írja a Ria.ru.

Jelenleg az Orosz Haditengerészet egyetlen repülőgép-hordozója az „Admiral Kuznyecov”, 

amely jelenleg javítás és modernizáció alatt áll. Az új repülőgép-hordozó építéséről azonban még nem született döntés.

Oroszország újabb csapatokat vezényel Kurszkba

Moszkva, úgy tűnik, megelégelte, hogy az ukrán hadsereg hosszú hetek óta Kurszk térségében arat katonai sikereket. Oroszország csütörtökön bejelentette, hogy csaknem 50 ezer katonát vezényelt a kurszki térségbe. A katonai elemzők arra számítanak, hogy Ukrajna több hónapig, vagy akár még hosszabb ideig képes lesz tartani az általa megszállt területeket a kurszki régióban. Az orosz erők csak korlátozott ellentámadásokat hajtanak végre a térségben, mivel egyelőre főleg a kelet-ukrajnai hadműveletekre összpontosítanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.