BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két népszerű villamos helyett is pótlóbuszok járnak egyes szakaszokon

Több fontos villamosvonalat is felújítanak októberben. Az 1-es és a 14-es villamos helyett is pótlóbuszok járnak hétvégente.

A 14-es villamos karbantartás miatt rövidített útvonalon, a Lehel tér és Rákospalota-Újpest vasútállomás között közlekedik az október 5–6-i, 12–13-i és a 19–20-i hétvégén – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

NZ1_7238
villamos
rendőr
öngyilkos
brfk
Pótlóbusz jár az 1-es villamos egyes szakaszain is / Fotó: Nagy Zoltán / Magyar Nemzet

A közlemény szerint ezeken a hétvégéken 14-es jelzéssel pótlóbusz indul Rákospalota-Újpest vasútállomás és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között. Káposztásmegyerről a belváros felé tartóknak a BKK a 20E és a 30-as autóbuszcsalád igénybevételét ajánlja. Október 5., szombat és október 20., vasárnap között a 12-es villamos sem jár, mert karbantartást végeznek a Fóti úti aluljáróban. Ezalatt Rákospalota-Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca közötti szakaszán 12-es jelzéssel pótlóbusz jár. A BKK Angyalföld kocsiszín és Rákospalota-Újpest vasútállomás között a 14-es villamos igénybevételét ajánlja. Rákospalota, Kossuth utcától a 104-es, a 104A, a 170-es és a 204-es autóbuszokkal lehet átszállás nélkül eljutni a 3-as metróhoz.

A villamospálya karbantartása miatt pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett is a kelenföldi vasútállomás, valamint a Budafoki út / Dombóvári út megálló között az október 5–6-i és 12–13-i hétvégéken.

A közleményben jelezték: a Bécsi út/Vörösvári út és a Budafoki út/Dombóvári út között az 1-es villamos továbbra is közlekedik. Kelenföldről a pesti oldalra közlekedőknek a BKK a 4-es metrót vagy a 49-es villamost, a Bikás parktól a 4-es metrót vagy a 7-es buszt, a Fehérvári út térségéből a 47-es és a 48-as villamost, a Budafoki út környékéről a 133E autóbuszt javasolja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.