BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégsem blokkolja Magyarország az ukránok támogatását – Varga Mihály cáfol

Álhír, hogy Magyarország megvétózta volna az ukránok támogatását. Varga Mihály szerint az uniós hitelről még októberben – tehát az amerikai elnökválasztás előtt – döntés születhet.

Kedd délután felröppentek az arról szóló hírek, melyek szerint Magyarország blokkolta az Ukrajna támogatását célzó uniós hitelt, ám Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a hírt eredetileg tovakürtölő Euronews rémhírkeléséről álhíréről van szó.

VARGA Mihály, ukrajna,
Varga  Mihály tisztázta a helyzetet: Magyarország nem blokkolja Ukrajna támogatását/Fotó: Hegedüs Róbert

A tárcavezető Facebook-oldalán cáfolta a híresztelést, sőt azt is elárulta, hogy az ezzel kapcsolatos jogszabályt a Coreper és az Európai Parlament tárgyalását követően várhatóan még októberben elfogadják. Tehát Varga Mihály szeriunt szó sincs arról, hogy Magyarország megfúrta volna a befagyasztott orosz jegybanki eszközök által fedezett, ukránoknak szánt uniós hitelt, amikor pedig arról írt, hogy az erről szóló döntést várhatóan még októberben megszavazzák, az írás azon elemét is cáfolta, mely szerint a hitelről való döntést az amerikai elnökválasztás utánra halasztaná Magyarország.

A Donald Trump és Kamala Harris között döntő szavazást ugyanis november 5-én tartják.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.