BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ő rontott rá Orbán Viktorra az uniós sajtótájékoztatóján

Nem szokványos jelenetek játszódtak le a magyar miniszterelnök nemzetközi sajtóeseményén Strasbourgban.

Kiderült, melyik politika közösséghez tartozik az az illető, aki kedden Strasbourgban megzavarta Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatóját.

Gyekiczki Márton, Orbán Vitor
Ő rontott rá Orbán Viktorra az uniós sajtótájékoztatóján / Fotó: Gyekiczki Márton Facebook

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, kedden délután a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott az Európai Unió egyik központjában, Strasbourgban. A magyar soros uniós elnökség ugyanis szerdán mutatja be az Európai Parlamentben a programját.

A nemzetközi eseményt az első percekben szokatlan jelenet zavarta meg. Egy fiatal férfi berontott a terembe, Orbán Viktor felé rohant és közben azt kiabálta, hogy a „mennyiért árulta el a hazát”. Nem tudni, hogy ennél több volt-e a szándéka, mert a biztonsági személyzet határozottan közbelépett és kivezette a helyiségből a férfit.

Most kiderül, ki rontott rá Orbán Viktorra.

Ő nem más, Gyekiczki Márton, a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselője. Erről maga a Gyurcsány-párt számolt be külön közleményben. Gyekiczki Márton nem először hajt végre ilyen akciót: szeptember elején játékpénzt szórt Orbán Viktorra a kötcsei pikniken.

A sajtótájékoztató megzavarásáról Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Facebook-oldalán számolt be, ahogy egyébként Gyekiczki Márton is láthatóan büszke a cselekményére. Legalábbis erre lehet következtetni arról, alig néhány perccel az akciója után már képet osztott meg arról a közösségi médiában, ahogy a biztonsági emberek a kezeit hátra csavarva elvezeti.

Orbán Viktor egyébként láhatóan nem vette a szívére a DK-s performanszt. Amikor erről kérdezték, úgy ragált, hogy ehhez már hozzászokott Magyarországon, ahol ez mindennapos. „Egy mondatnyi magyarázat szükséges a magyarországi politikai kultúráról. A magyar direkt nyelv és meglehetősen durva. Amikor azt mondjuk, gazember, az azt jelenti, hogy nem értek vele egyet” – ütötte el a történtek élét.

Kora este aztán egy posztot közölt a Facebook-oldalán, amelyben összefoglalta a nap eseményeit. Ebben külön kitért a rendzavarra és egy újabb DK-s pojácának nevezete.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.