BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az orosz-ukrán háború 966. napja – Dróneső zúdult Ukrajnára

Az orosz hadsereg 136 csapásmérő drónt indított az oroszországi Kurszk, Orjol, valamint Primorszko-Ahtarszk város térségéből Ukrajna légterébe.

Az orosz hadsereg 136 drónnal és két rakétával támadta meg Ukrajnát szerdára virradó éjjel, az ukrán légvédelem 51 drónt lelőtt, további 60 eltűnt a radarokról – közölte szerdán reggel az ukrán légierő.

Közel három éve tart az orosz–ukrán háború / Fotó: Oleg Petraszjuk

A Telegramon közzétett jelentés szerint az október 15-éről 16-ára virradó éjjel az orosz erők egy Sz-300/400 típusú légvédelmi rakétát lőttek ki Donyeck megye orosz kézen lévő régiójából a megye ukrán ellenőrzés alatt álló területére, valamint egy H-59 típusú irányított levegő-föld rakétát egy meg nem nevezett Csernyihiv megyei célpontra az oroszországi Kurszk térségéből. 

Ezen kívül 136 csapásmérő drónt indítottak az oroszországi Kurszk, Orjol, valamint Primorszko-Ahtarszk városok térségéből Ukrajna légterébe. Az ukrán légvédelemnek 51 drónt sikerült lelőnie Szumi, Cserkaszi, Kirovohrad, Ternopil, Herszon, Harkiv, Zsitomir, Donyeck, Dnyipropetrovszk, Mikolajiv, Kijev, Poltava, Csernyihiv és Csernyivci megyék fölött. 

További 60 drón eltűnt a radarokról, az információt még ellenőrzi a légvédelem. Az ukrán légvédelem közlése szerint két drón visszafordult az orosz légtér felé, több mint 20 még az ukrán légtérben tartózkodik, a légiveszély nem múlt el.

A legmodernebb orosz vadászgépekkel bővült Putyin légiereje

A Rostec orosz állami cég újabb Szu–34-es harci repülőket adott át a légierőnek. A vadászgépeket szárazföldi és tengeri célpontok megsemmisítésére, valamint az ellenséges légvédelem felderítésére és kiiktatására tervezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.