BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország berángatná a fehéroroszokat az ukrán háborúba

Oroszország nagyszabású támadást hajtott végre Ukrajna ellen, sőt: a Nexta szerint Fehéroroszország területe felett az éjszaka folyamán hét orosz drón repült át, amiből állítólag csapást hajtott végre egy belarusz nagyváros közelében.

A Belaruski Hajun, a független fehérorosz katonai megfigyelő média azt állítja, hogy legalább négy orosz Sahid drón repült be Fehéroroszországba az október 16-ról 17-re virradó éjszaka, és legalább hét másik átrepül az ország határain. Fehéroroszország emiatt riasztotta és a levegőbe bocsátotta a légierő repülőgépét.

A Nexta közben arról számolt be, hogy Fehéroroszország területe felett az éjszaka folyamán hét orosz drón repült át, amiből egy támadást hajtott végre a 105 ezres nagyváros, Mazir közelében, ahol egy finomító található. 

Russia launches drone attack on Zaporizhzhia
Közel három éve tart az orosz–ukrán háború / Fotó: AFP

Azt ugyanakkor érdemes hangsúlyozni, hogy a lap nem tudta bizonyítékokkal alátámasztani az állítását. A Nexta szerint ezekkel az akciókkal Oroszország provokációkat hajt végre Fehéroroszország ellen azzal a céllal, hogy bevonja a kelet-európai államot az orosz–ukrán háborúba. Az már korábban is előfordult, hogy orosz drónok haladtak át Belarusz felett.

Közben az ukrán jelentések szerint az orosz hadsereg éjjel 135 drónnal támadta Ukrajnát, ebből az ukrán légvédelem 80 pilóta nélküli repülőgépet lőtt le, 44 másik eltűnt a radarokról, és kettő Belaruszba távozott, valamint tíz még mindig az ukrán légtérben tartózkodik.

A hajóról sem sikerült kirakodni az európai lőszerszállítmányt - az oroszok már a kikötőben bombázták porrá

Az orosz katononák az Iszkander-M rakétarendszert használva semmisítettek meg egy konténerhajót, amely lőszert szállított az ukrán fegyveres erőknek, és az odesszai régióban található Juzsnij kikötőben kezdték kirakodni. A szóban forgó felvételt az orosz védelmi minisztérium október 6-án tette közzé.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.