BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokba került a segélyhívó felelőtlen tárcsázása – itt a hangfelvétel a telefonbetyárról

Zsebbe kellett nyúlnia annak a felelőtlen betelefonálónak, aki indoklás nélkül – vagy legalábbis nagyon rossz indokkal – hívta fel a 112-t, ezzel feleslegesen tartva a vonalat. A segélyhívó nem szabályszerű használata mások életét veszélyeztetheti.

Összesen 65 ezer forint bírságot kapott az a férfi, aki bejelentést tett a 112-es segélyhívóra múlt héten, miszerint bele akarják dobni a tatai Öreg-tóba – közölte a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség.

FRANCE - SAMU SDIS ALERT PLATFORM - LE 15
112
segélyhívó
Valótlan bejelentéssel ne terhelje senki a segélyhívót  / Fotó: Hans Lucas via AFP

Mint írták, a kiérkező járőrök megállapították, hogy

a bejelentés hamis.

A telefonbetyár aznap még egyszer  hívta a segélyhívót, akkor ugyancsak valótlan bejelentést tett. Később azt mondta, azért tárcsázta a segélyhívót, mert az ügyeletes hölgynek olyan kedves hangja volt, jó volt vele beszélgetni.

A rendőrség hangsúlyozta: senki se tegyen ilyet, ne tárcsázzák a 112-es segélyhívót indokolatlanul. Ha valótlan bejelentéssel terheli valaki a segélyhívót, akkor aki igazán segítségre szorul, nem éri el munkatársukat – emelték ki.

Új ügyeleti rendszer indul: keddtől a 1830-at kell hívni, de életveszély esetén marad a 112

Budapesten is működésbe lép az Országos Mentőszolgálat által biztosított új, betegközpontú ügyeleti rendszer október elsejével. Az ügyeletes orvost az új ügyeleti rendszerben a 1830-as hívószámon érhetik el a betegek, ahol a hívásfogadó dönti el, a betegnek milyen segítségre van szüksége.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.