BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Terrortámadás Ankarában: itt vannak a részletek, egyelőre ezt tudni

Három ember meghalt és tizennégy megsebesült szerdán abban a terrortámadásban, amelyet a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat székhelyénél követtek el Ankara külvárosában

Három ember meghalt és tizennégy megsebesült szerdán abban a terrortámadásban, amelyet a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat – amely különféle repülőgép-rendszerek, egyebek mellett harci repülőgépek és drónok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik – székhelyénél követtek el Ankara külvárosában – jelentette be Ali Yerlikaya török belügyminiszter.

Ankara, terrortámadás
Terrortámadás Ankarában: három ember meghalt, tizennégyen megsebesültek / Fotó: AFP

A támadás során működésbe hoztak egy robbanószerkezetet, majd tüzet nyitottak az épületnél. A tárcavezető szerint a támadók közül legalább kettőt megöltek.

Az NTV török televízió felvételein egy robbanás és lövések zaja hallatszott. Számos mentőautó sietett a helyszínre, és katonákat is odavezényeltek. Az Anadolu hírügynökség úgy értesült, hogy a cég dolgozóit biztonságba helyezték, a környéket pedig lezárták. A média túszejtésről is beszámolt – írja a 24.hu.

A sajtóban közzétették a helyszíni biztonsági kamera felvételeit, amelyeken egy fekete ruhás fegyveres férfi látható egy hátizsákkal. A videó alapján a támadók között volt legalább egy nő is. A Habertürk török hírtelevízió szerint a merénylők túszokat is ejthettek. 

Az ügyészség nyomozást indított, de egyelőre nem tudni, ki állhatott a támadás hátterében. Mark Rutte NATO-főtitkár jelezte: a támadás miatt beszélt Recep Tayyip Erdogannal, akit biztosított afelől, hogy a katonai szövetség Törökország mellett áll.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.