BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Explosion devant le siège des industries de Défense turques à Ankara (médias)

Ankarai merénylet: újabb török katonai csapások voltak Szíriában és Irakban

Az újabb csapásokat elsősorban drónokkal hajtották végre a terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) tartozó célpontok, például lőszerraktárak és infrastrukturális létesítmények ellen.

Kurd célpontokat támadtak a török erők csütörtök éjjel Szíriában és Irakban, megtorlásképpen az előző nap Ankarában elkövetett merényletért – közölte a török állami hírügynökség a hadseregtől származó információk alapján. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) és a szíriai kurd erők pénteki közlése szerint Észak-Szíriában számos polgári személy is meghalt a merénylet óta végrehajtott támadásokban.

Explosion devant le siège des industries de Défense turques à Ankara (médias)
A török hadsereg drónokkal hajtotta végre a csapásokat / Fotó: AFP

Az Anadolu hírügynökség biztonsági tisztviselőket idézett, akik elmondták, hogy az újabb csapásokat elsősorban drónokkal hajtották végre a terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) tartozó stratégiai célpontok, lőszerraktárak, katonai célpontok és infrastrukturális létesítmények ellen.

Szerdán a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat ankarai székhelyénél követtek el merényletet, amelyben öten meghaltak és 22-en megsérültek. A török kormány csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a szomszédos országokban is jelen lévő PKK áll a terrortámadás mögött.

Yasar Güler török védelmi miniszter csütörtökön azt közölte, hogy a csapások első hullámában 47 célpontot semmisítettek meg, 29-et Irakban és 18-at Szíriában. Hozzátette, hogy folytatják a támadásokat, amelyek célja, hogy az utolsó szálig felszámolják a Törökország biztonságát fenyegető terroristák csoportjait.

Az amerikai támogatást élvező szíriai kurd erők arról számoltak be, hogy az országban 12 civil esett áldozatul a török csapásoknak, 25-en megsebesültek. Az OSDH 27 halálos áldozatról tud. A török hatóságok számos terrorista semlegesítéséről tettek említést.

Kínai állampolgárokkal végeztek a terroristák

Két kínai állampolgár meghalt és legalább tíz ember megsérült a pakisztáni Karacsiban, a Dzsinnah nemzetközi repülőtér közelében történt robbanás következtében. A terroristák egy kínai mérnökökből álló konvojt vettek célba, akik egy energetikai projekten dolgoztak a dél-ázsiai országban.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.