BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb települést foglaltak el Donyeckben az oroszok

Jelentős ukrán veszteségekről is beszámolnak a vasárnapi jelentések.

Az orosz erők elfoglalták Mihajlivka települést a donyecki régióban - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. A hadijelentés a hat ukrajnai frontszakasz közül négyről számolt be orosz előretörésről, Ukrajnában 18, a kurszki régióban pedig öt megkísérelt ellentámadás visszaverése mellett.

Ukrainian artillery repels Russian advance on Selydovo near Pokrovsk
Donyeck, orosz-ukrán háború
Fotó: AFP

A moszkvai összegzés szerint a "különleges hadművelet" övezetében több mint 1800, Kurszk irányában pedig további több mint 300 ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan. A TASZSZ állami hírügynökség azt írta vasárnap, hogy az ukrán hadsereg megkezdte az egységeinek részleges kivonását Toreckből (orosz nevén Dzerzsinszkből). Az orosz hadijelentés az elmúlt nap folyamán Ukrajnában megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között egy katonai reptérhez tartozó infrastruktúrát, több drónraktárt, hat hadfelszerelés- és lőszerraktárt, egy harckocsit, hét egyéb páncélozott harcjárművet, két nyugati gyártmányú 155 milliméteres vontatott és két másik vontatott tarackot, két Neptun irányított rakétát, amerikai HIMARS sorozatvetők öt rakétáját, továbbá 36 repülőgéptípusú drónt. Kurszk irányában az ukrán fél egyebek mellett hét harckocsit - köztük két német Leopard tankot - és három egyéb páncélozott harcjárművet - köztük egy amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet - veszített. Moszkva szerint a régióba augusztust 6-án betört ukrán erők augusztus eleje óta több mint 22 600 embert, 157 harckocsit, 72 gyalogsági harcjárművet, 98 páncélozott személyszállító járművet, 909 páncélozott harcjárművet, 619 gépkocsit, 186 tüzérségi löveget és 36 sorozatvetőt veszítettek. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több más településéről is jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.