BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Bakhmut,,Ukraine,Jan,17,2023,Ukrainian,Gunners,Fire,At,Enemy ukrán

Újabb ukrán települést foglalt el az orosz hadsereg

Ezúttal a zaporizzsjai Levadne került orosz kézre. Az ukrán hadsereg pedig több fronton is komoly veszteségeket szenvedett el Moszkva szerint.

Elfoglalták az ukrá n Levadne települést a zaporizzsjai régióban az orosz erők - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Bakhmut,,Ukraine,Jan,17,2023,Ukrainian,Gunners,Fire,At,Enemy ukrán
Újabb ukrán települést foglalt el az orosz hadsereg / Fotó: Shutterstock

Apti Alaudinov vezérőrnagy, az orosz fegyveres erők katonapolitikai főcsoportfőnökségének helyettes vezetője, a Csecsenföldön felállított Ahmat különleges alakulat parancsnoka hétfőn bejelentette a Kurszk állami rádió- és televíziótársaságnak, hogy az orosz erők visszafoglalták az oroszországi, ukrán határ menti kurszki régióban augusztus óta ukrán ellenőrzés alá került területek felét.

A katonai tárca által hétfőn kiadott tájékoztatás a hat ukrajnai frontszakasz közül négyről számolt be orosz előretörésről, Ukrajnában 14, a kurszki régióban pedig öt megkísérelt ellentámadás visszaverése mellett. 

A moszkvai összegzés szerint a "különleges hadművelet" övezetében több mint 1750, Kurszk irányában pedig további több mint 300 ukrán katona esett el vagy sebesült meg súlyosan.

Szergej Lebegyev, az oroszpárti "mikolajivi földalatti mozgalom koordinátora" azt mondta a RIA Novosztyi hírügynökségnek, hogy angolul beszélő külföldi, valamint ukrán tisztek vesztették életüket egy Odesszára mért orosz rakétacsapásban, amely haditechnikai eszközöket is üzemképtelenné tett.

Az orosz hadijelentés az elmúlt nap folyamán Ukrajnában megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek között nyolc lőszerraktárt, hat páncélozott harcjárművet, két 155 milliméteres vontatott és két másik vontatott tarackot, egy amerikai HIMARS-rakétát, továbbá 25 repülőgép típusú drónt.

Kurszk irányában az ukrán fél egyebek mellett nyolc páncélozott harcjárművet veszített. 

Moszkva szerint a régióba augusztus 6-án betört ukrán erők azóta több mint 22 950 embert, 157 harckocsit, 72 gyalogsági harcjárművet, 98 páncélozott személyszállító járművet, 917 páncélozott harcjárművet, 630 gépkocsit, 189 tüzérségi löveget és 36 sorozatvetőt veszítettek.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több más településéről is jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Ukrán haditengerészet: teljesen megbénítottuk az orosz flottát

Az ukrán szóvivő szerint az orosz hadihajók nem tudják befolyásolni a háborút a Fekete-tengeren. Az ukrán hadsereg azonban a front legnagyobb részén nem könyvelhetett el ilyen sikereket.

 

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.