BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlanul Kijevbe érkezett az amerikai védelmi miniszter

Lloyd Austin látogatása csak néhány nappal azután történt, hogy Joe Biden amerikai elnök Berlinben az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország vezetőivel tárgyalt az orosz–ukrán háborúról.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter Kijevbe érkezett: Austin várhatóan találkozik ukrán kollégájával, Rusztem Umerovval, hogy megvitassák Ukrajna harctéri igényeit, egyben az amerikai–ukrán kapcsolatokról egyeztessenek.

Fotó: AFP

Austin látogatása csak néhány nappal azután történt, hogy Joe Biden amerikai elnök Berlinben az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország vezetőivel tárgyalt az orosz–ukrán háborúról és Ukrajna úgynevezett győzelmi tervéről.

A vizit kapcsán érdemes megemlíteni, hogy keleti szomszédunk egyre nehezebb helyzetben van. Volodimir  Zelenszkij reményével ellentétben az ukrán hadsereg meglepetésszerű behatolása az oroszországi Kurszkba nem vonta el az orosz főerőket a donyecki frontról, a kelet-ukrajnai orosz offenzíva lassan, de tovább halad előre.

Az orosz hadsereg sorra szerzi meg a kelet-ukrajnai településeket, miközben az orosz támadások által okozott energiaválság miatt kemény tél vár az országra. A helyzet hamarosan tovább romolhat, mivel a novemberi amerikai elnökválasztás alapvetően befolyásolhatja a washingtoni támogatás mértéket.

A G7-országok védelmi miniszterei támogatják Ukrajna „visszafordíthatatlan útját” a NATO-tagság felé

Körülbelül négyszázan vonulnak a nápolyi állomásról, a G7-ek ülése irányában, a demonstrálókat pedig egy nagy papírmasé tank előzte meg Stop Genocide felirattal. Megpróbálták kikényszeríteni a biztonsági blokádot, de visszaszorították őket. A rendőrök könnygázzal és néhány esetben gumibottal tolták vissza a tömeget, de többnyire elegendő volt plexipajzsaik használata, amelyek felett pár esernyő is átrepült.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.