BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egymásra talált a kínos németországi hírek két legfőbb forrása

Engedélyre váró új reptéren parkolja ugyancsak engedélyre váró, új modelljeit a Volkswagen.

Az új berlini reptérberuházás (BER) a műszaki baklövések, az elszabadult költségek, a költségvetési pénzek elherdálásának és a korrupció szimbólumaként vált hírhedtté Németországban. A Volkswagen renoméját pedig a dízelbotrány rendítette meg.

Éppen a dízelbotrány lett a kiváltó oka annak, hogy az idén szeptembertől már csak a valós közlekedési körülményeket a korábbinál jobban modellező WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) teszten átment típusokat lehet forgalomba helyezni Európában.

Egymásra talált a kínos németországi hírek két legfőbb forrása
Fotó: AFP

A Volkswagen már meg is kezdte a szigorúbb követelményeknek eleget tévő új modellek gyártását, ezek azonban még az illetékes hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) típusengedélyére várnak. És amint azt a konszern szóvivője megerősítette, a Volkswagen az új berlini repülőtéren bérelt helyet az új modellek parkolására, de erre a célra használják saját tesztpályájukat is a Wolfsburg melletti Ehra-Lessinben.

A konszern szóvivője szerint úgy 200-250 ezres készlet halmozódhat fel az új modellekből mire megkapják a KBA engedélyét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.