BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többen vesznek jegyet és bérletet

Összesen 27 százalékkal nőtt a jegy- és bérletvásárlások száma a HÉV-ekre a közlekedési társaság üzletszabályzatának módosítása óta.

A MÁV-HÉV Zrt. szeptemberben vezette be új jegyvásárlási szabályait: a módosításnak megfelelően a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a vonatokra. Az új üzletszabályzat bevezetése után egy hónap türelmi időszak volt érvényben, a HÉV-en dolgozó ellenőrök felhívták az utasok figyelmét a változásra, de a szabályváltozás miatt nem bírságoltak.

Fotó: MTI/Faludi Imre

Az intézkedés bevezetése óta eltelt időszakban a jegy- és bérletvásárlások száma 27 százalékkal nőtt, az utasok pedig – az első egy-két nap átállási nehézségei után – megszokták az új rendszert:

a BKK ügyfélszolgálatán szeptember eleje óta a témában regisztrált megkeresések 90 százaléka az október első felével zárult időszakban érkezett.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) már az intézkedések bevezetése előtt új jegy- és bérletautomatákat telepített Pannóniatelep és Szentistvántelep megállókba. A munkatársak azóta is folyamatosan figyelik az utazóközönség visszajelzéseit, ezek alapján a MÁV-HÉV – a BKK-val együttműködve – október elején új jegykiadó automatákat helyezett ki Pomázra és Szentendrére, és diákmunkásokkal, jegyellenőrökkel segíti az automatás vásárlást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.