BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós megtalálta a BKK új vezérigazgatóját

Tarlós István főpolgármester az általa jegyzett előterjesztésben azt javasolja a testületnek, hogy Dabóczi Kálmán munkaviszonyát február 27-ével, felmondással szüntessék meg.

Nemesdy Ervin január végén válthatja Dabóczi Kálmánt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatói posztján – derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.

Tarlós István főpolgármester az általa jegyzett – a budapest.hu oldalon közzétett – előterjesztésben azt javasolja a testületnek, hogy

Dabóczi Kálmán munkaviszonyát február 27-ével, felmondással szüntessék meg.

A felmondási idő január 24-étől február 27-éig tartana, ez idő alatt Dabóczi Kálmánt mentesítenék a munkavégzés alól. A társaság igazgatósági tagságából január 23-ával hívnák vissza. Dabóczi Kálmán egyhavi végkielégítésre jogosult.

Nemesdy Ervin, az új és Dabóczi Kálmán, a leköszönő BKK vezérigazgató
Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A főpolgármester javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg Nemesdy Ervint január 24-ével a BKK igazgatóságának tagjának – bruttó havi 360 ezer forint díjazással – és határozatlan időre a BKK vezérigazgatójának.

Nemesdy Ervin a javaslat szerint bruttó havi 1 millió 600 ezer forint díjazással láthatja majd el a vezérigazgatói tisztségét.

A főváros vagyonrendelete alapján a BKK vezérigazgatójának megválasztásáról, visszahívásáról és díjazásáról a főpolgármester előterjesztésében foglalt javaslat alapján hozza meg döntését a Fővárosi Közgyűlés. Dabóczi Kálmán 2015. január 1-jétől áll határozatlan idejű munkaviszonyban a társasággal.

Korábban a Világgazdaság is írt arról, hogy Tarlós meneszti a BKK vezérigazgatóját, miután kiderült, hogy az elektrornikus jegyrendszerrel kapcsolatos problémákról nem adtak tájékoztatást neki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.