BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Főtaxié a Sziget és a Budapest Park is

A Főtaxi csoport új partneri megállapodásokat kötött, aminek értelmében a cégcsoport szolgálja ki a Budapest Park és a Sziget Fesztivál fuvarigényeit mintegy 2000 autót számláló flottájával.

A Főtaxi – amely csoport magában foglalja a Budapest Taxit és az MB Elite Taxit is – a nyári hónapokban átlagosan mintegy 360 ezer fuvart bonyolít le, amely forgalom egy jelentős részét a céges partnerek kiszolgálása jelenti. A cégcsoport idén is dinamikusan növelte szerződött partnereinek a számát, valamint szerződést hosszabbított a Budapest Parkkal és a Sziget Fesztivállal.

Míg a Budapest Parkot a csoport kizárólagos szállítópartnerként szolgálja ki a következő két évben, addig a Sziget Fesztivál esetében a cég taxijait a fesztivállátogatók a K-hídnál lévő, Jégtörő utcai utasfelvételi pontnál vehetik majd igénybe augusztus 7. és 13. között.

A megnövekedő nyári forgalomhoz nemcsak a szórakozóhelyek és fesztiválok, hanem a Liszt Ferenc Repülőtér is hozzájárul, amelynek a Főtaxi 2010 óta a hivatalos szerződött szállítópartnere. A nyári hónapokban átlagosan mintegy havi másfél millió utas fordul meg a reptéren, aminek következtében a Főtaxi reptéri fuvarszáma is jelentősen nő ilyenkor.

Fotó: Főtaxi

A fenntartható működés és a környezet védelme iránt elkötelezett cégként arra törekszünk, hogy növeljük a flottánkon belül a hibrid és elektromos autók arányát, ami érdekében idén év elején elindítottuk Elektromobilitási Programunkat

– mondta el Angyal Zsolt, a Főtaxi vezérigazgatója. Hozzátette, ennek részeként

tíz új, a sofőrjeink által bérelhető Nissan Leafet állítottak forgalomba, és további elektromos autók vásárlását is tervezik.

Emellett májusban három új elektromos töltőállomást is létesítettek a Liszt Ferenc Repülőtéren, így taxis partnereik immár négy, néhány hónapon belül pedig már öt Főtaxis elektromos töltőállomást is használhatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.