BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még két hét kell, hogy lássuk a korlátozások eredményét

A fertőzöttségi adatok kedvezőbbnek tűnnek a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően, de következtetést még nem vonhatunk le- mondta Müller Cecília.

A fertőzöttségi adatok egy kicsit kedvezőbbnek tűnnek a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően, de ebből következtetést még nem lehet levonni,

a korlátozó intézkedések eredményei a bevezetésük után két héttel láthatók

- közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta: a már mindenki által megszokott, elfogadott maszkviselés hatékony eszköze a járvány megfékezésének, de a pandémia kezdete óta megfertőződött 165 901 ember „nem kevés”, továbbra is fegyelmezettnek kell maradni, „vigyáznunk kell magunkra és egymásra”.

A szociális intézményekről elmondta, Magyarországon a szociális otthonok 26 százalékában találtak fertőzöttet, a fertőzöttség mértéke egy esettől az intézmény lakóinak 60 százalékáig terjedt. Jelenleg 417 szociális intézmény érintett, a gondozottak 6 százaléka, 5940 ember, a gondozók 1 százaléka, 976 ember kapta el a koronavírust – jelezte.

Fotó: Mészáros János/ Új Néplap

Maszkos csalókat fogtak

Három férfit maszkokkal elkövetett sokmilliós csalás gyanújával fogtak el a rendőrök – mondta el Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón pénteken.

A tamási, illetve veszprémi lakosok tavasz óta maszkokat, gumikesztyűket és egyéni védőeszközöket kínáltak eladásra, és a vételár egy részét előre kérték.

A sértettek mintegy 10 millió forintot utaltak át a három elkövetőnek, akik azonban csak a megrendelt termékek kis részét szállították le.

A rendőrök mindhárom férfit elfogták és jelentős értékre üzletszerűen elkövetett csalás gyanújával indítottak ellenük eljárást – ismertette az alezredes.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.