BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Keleti pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat a baleset miatt

Még tart az este kisiklott InterCity műszaki mentése. Számos vonat másképp és máshonnan közlekedik.

A Keleti pályaudvar – bizonytalan ideig – nem indít és nem fogad vonatokat a vasárnap esti baleset miatt, a vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak – közölte hétfő reggel a Mávinform. 

keleti pályaudvar 
vonat
A kisiklott vonat nagy felfordulást okozott / Fotó: Mihádák Zoltán

A közlemény szerint ezért hosszabb eljutási időre kell számítani. Továbbra is tart a műszaki mentés a baleset helyszínén. A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a forgalom.

Ismertetésük szerint a vasúti jegyek érvényesek az M2-es, M4-es metró és a H8-as HÉV teljes vonalán, valamint Kőbánya felső állomás eléréséhez a 23-as és 24-es villamoson a Keleti pályaudvar és az Orczy tér között, a 37-es és 37A villamoson a Magdolna utca és Kőbánya felső vasútállomás között, Rákos vasútállomás eléréséhez az Örs vezér terétől a 97E, 161-es, 161E, 168E, 169E buszon (a 97E és a 169E járat is megáll Rákosnál).

Pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) – Kőbánya felső (Albertirsai út) – Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak. A változás érint számos vasútvonalat; ezekről a Mávinform oldalán tájékozódhatnak az utasok. 

Másodperceken múlt, hogy ne legyen tragédia a Keleti pályaudvarnál

Vitézy szerint egyelőre még senki sem tudja, hogy mi okozta pontosan az InterCity kisiklását. A közlekedési szakember közlése szerint mindhárom budapesti fejpályaudvar és az oda vezető vasúti infrastruktúra rémes állapotban van, ezért is született két éve a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia és abból számos beruházás terve.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.