BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németországba került a ledarált Banksy-kép

A botrányos árverés óta a Banksy-képet keddtől március 3-ig tekintheti meg ingyenesen a nagyközönség a Burda múzeumban.

A beépített iratmegsemmisítőt működésképtelenné téve akasztották fel a falra hétfőn Németországban, a baden-badeni Frieder Burda múzeumban Banksy brit graffitiművész Lány léggömbbel címen elárverezett művét, amely nagy szenzációt keltve félig bedarálta magát a Sotheby's tavaly októberi londoni aukcióján.

A múzeum nem akart az utcaművész egy esetleges újabb tréfájának áldozatává válni, és látni, hogy a kép megmaradt része esetleg ledarálja magát, míg az intézmény birtokában van -

– mondta el a múzeum igazgatója, Henning Schaper.

A falra helyezés előtt felnyitották a kép keretét, kivették az elemeket a darálóból, és a kábeleket is elvágták.

El akartuk kerülni, hogy három vagy négy nap múlva egy látogató megnyomjon egy rejtett gombot, és folytatódjon a kép megsemmisülése

– tette hozzá.

Forrás: AFP

A botrányos árverés óta Szerelem a kukában átkeresztelt képet keddtől március 3-ig tekintheti meg ingyenesen a nagyközönség a német fürdőváros modern és kortárs művészeti múzeumában. Henning Schaper múzeumigazgató azt mondta, hogy nagy érdeklődésre számítanak, főleg a fiatalok és a Banksy-rajongók részéről.

Az igazgató szerint nem pusztán közszemlére teszik a londoni árverésen

több mint egymillió angol fontért elkelt műalkotást,

hanem az alkotó szándékának megfelelően igyekeznek demokratizálni a művészetet, így a lehető legtöbb embernek akarják megmutatni a művet, és szimpóziumot is rendeznek arról, hogy milyen körülmények vezetnek árrobbanáshoz a műkincspiacon.

Meghökkentő tárgyak kalapács alatt

Az árverések világa nemcsak a gyűjtőket tarthatja izgalomban, azoknak is érdekes lehet, akik csak a partvonalról figyelik a műkincsek lenyűgöző világát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.