BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden alkalmazottja tandíját fizetné a Walmart

A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca 2018-ban indította képzési programjait, melyben idén nyáron 2 ezren vettek részt és aminek keretében már 8 ezren végeztek is. Most mind a 1,5 millió dolgozó előtt megnyílhatnak az egyetemek.

A Walmart kedden jelentette be, hogy a teljes tandíjat kifizeti teljes és részmunkaidős alkalmazottai részére augusztus 16-tól – írja a Reuters. Az áruházlánc a szerződéses munkavállalók napi 1 dolláros díját is elengedi.

Fotó: Yichuan Cao/NurPhoto via Getty Images

A világ legnagyobb kiskereskedőjének tartott áruházláncot sokat kritizálták a versenytársainál alacsonyabb bérei miatt, ám végül a munkaerőhiány volt az ami a Walmartot lépésre kényszerítette. Februárban bejelentette, hogy 15,25 dollárra emeli az órabért, majd márciusban a drágább és nagyobb munkaerőhiánnyal küzdő keleti és nyugati parton további béremelést helyezett kilátásba.

Az áruházlánc oktatási programjaiban 28 ezren vettek részt az idei nyáron és a képzések indulása óta 8 ezren szereztek különböző végzettségeket a cég által indított képzések keretében.

A vállalat ezeket üzleti, kiberbiztonsági és logisztikai képzésekkel kívánja bővíteni. Az Egyesült Államokban a legolcsóbb, kétéves állami egyetemek átlagosan évente 3660 dollárba kerültek, azonban a négyéves képzések az adott államokon belül már több mint 10, az államon kívül pedig több mint 25 ezer dolláros tandíjat számítottak fel. A magánegyetemek ennél is drágábbak voltak, itt évente átlagosan több mint 35 ezer dollár volt a tandíj. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.